Xerrades vocacionals

Aquesta activitat va néixer el 2009, fa ja uns quants anys, en una reunió general de Delegats de curs, com una aportació positiva conjunta de mares, pares i escola cap els alumnes.

Es tracta d’una taula rodona a on quatre mares/pares de l’escola expliquen les seves experiències relacionades amb la pròpia vocació:

  • Com va emergir i quan va ser identificada
  • Que van fer per aconseguir‐la: estudis, dificultats, canvis, esforços…
  • Què té a veure tot això amb la seva realitat actual (relació entre expectatives, estereotips i vida real)

Els atributs a remarcar, consensuats amb els tutors són: esforç, superació de límits (notes de tall), dedicació amb intencionalitat, valors, criteris econòmics, realització personal, felicitat, versatilitat‐adaptabilitat. Es vol emfatitzar el fet que som pares de l’escola, gent propera, i el missatge que l’esforç i el sacrifici tenen recompensa.

Començant a les 9 del matí, l’estructura de la activitat és una intervenció de cadascun dels pares de 15 minuts a on es descriuen les experiències pròpies i una part final de preguntes dels alumnes. En total solen ser dues hores d’activitat, al llarg de les quals els alumnes mantenen un alt nivell d’interès.

No s’utilitza suport informàtic (powerpoints), doncs es tracta de fer intervencions properes, en to de conversa, per tal que vegin que nosaltres també hem estat a on estan ara ells i hem hagut de prendre decisions, igual que ells.

Tot és gravat a fi de poder‐ho transcriure i elaborar un document escrit.

El retorn que ens ha arribat dels alumnes i professors al llarg de tots aquests anys és molt satisfactori.

Preguntes freqüents

Si tens alguna pregunta pots fer-la al formulari de sota. Mirarem de respondre’t en breu i posar la resposta aquí per a futures persones que tinguin la mateixa.

Vols col·laborar amb les xerrades vocacionals?

Vols col·laborar amb l’AMPA en alguna de les activitats?

Vols col·laborar amb l’AMPA en alguna de les activitats. Deixa’ns les teves dades i et contactarem.

[hubspot portal=”26078629″ id=”64ab7e88-ce81-4e74-85e7-f46604c61a6a” type=”form”]